Meny Meny
Kontakt oss Kontakt

Unngå pris-knockout fra useriøse strømaktører


Image

#bodøenergi

Har du blitt oppringt av en strømleverandør som gir deg et tilbud som virker for godt til å være sant?En jungel av tilbud

Skal man kjøpe strømmen til fastpris eller til samme pris som leverandørene kjøper den inn for? Hvordan kan man vite hva som er den beste strømavtalen i forhold til eget forbruk? Og kan man stole på at strømleverandøren man velger er redeliog ærlig i en salgsdialog?
Bodø Energi Kraftslag har den siste tiden blitt oppringt av kunder som opplever å ha blitt lurt av useriøse kraftleverandører. 


Aktørene ringer hyppig for å kunne tilby knallgode tilbud på strømprodukter. Det flere kunder opplever er at avtalene inneholder premisser som ikke kommer klart frem i dialog med kundebehandler.
 

 

Skaff dokumentasjon

Noen forteller at salget blir gjennomført på grunnlag av muntlige opplysninger og at kunden i etterkant ikke får tilgang til skriftlig dokumentasjon. 
 

Salgssjef i Bodø Energi Kraftsalg, Ole Angellsen, forklarer at du i dialog med strømleverandøren må være tydelig på at du skal ha skriftlig dokumentasjon på den avtalen du inngår. 


  - Det å ha skriftlig dokumentasjon er viktig for å kunne ha et tydelig bilde av den avtalen du har inngått. Sørg også for å få tydelig beskjed om hvor lenge du binder deg til en avtale.

 

Lokketilbud

Flere kunder har også opplevd å takke ja til et kampanjetilbud som binder dem til en kostbar strømavtale over en lengere periode. 
Bodø Energi råder folk til å lese gjennom vilkårene for en kampanjeavtale - her skal det fremkomme om avtalen skifter vilkår etter inngåelse av kontrakt.

 - Noen aktører har et negativt påslag på strømmen - og dermed havner de øverst på listene til strompris.no, som er Forbrukerrådets veileder for kjøp av strøm. Problemet med dette er at det er basert på et tilbud som er for godt til å være sant, og ser man i vilkårene for avtaleinngåelse er det ofte slik at det etter et visst antall måneder er det et langt større påslag som gjelder for avtalen, forklarer Angellsen.

Bodø Energi tilbyr fem ulike strømavtaler, Boligstrøm, Innkjøpspris, Fastpris, Hyttestrøm og Byggestrøm. Det er ingen lokketilbud eller kampanjer som skal dra kundene til Bodø Energi.

- Når Bodøværingen skal kjøpe strøm håper vi at det er Bodø Energi som er førstevalget, det er lite som skiller på pris mellom oss og andre aktører. Bindingstid har vi ikke, så alle er velkomne til å prøve og vi garanterer at kundene blir fornøyde.

 

Lokal tilstedeværelse

Det er noen strømaktører som hevder at de har samarbeid med den lokale strømlevearandøren i Bodø - dette er helt feil.
- Vi har ingen samarbeidsavtaler med andre strømaktører. Bodø Energi Kraftsalg er tilstedet i byen - vi gir tilbake til Bodø-samfunnet av vårt overskudd og det er det ingen av de eksterne aktørene som gjør. 


Mer innsikt


Lær hvordan strømmarkedet fungerer og hvordan du kan unngå å bli lurt, se Forbrukerinspektørenes program som ble sendt 22.januar 2017 på NRK1. 

Les om hvilke tiltak Bodø Energi støtter som gjør at det skapes #bodøenergi i byen vår