Meny Meny
Kontakt oss Kontakt

Hvorfor en SMART LADER?


Bilde


SMART LADER til deg som er kunde hos Bodø Energi Kraftsalg


Nå kan alle kunder hos Bodø Energi Kraftsalg få komplett hjemmelader til el-bil ferdig installert!

Du får delbetaling over 3 eller 5 år.

Vi tilbyr våre kunder en av markedets beste og smarteste ladere levert av Zaptec. En lader som er tilrettelagt for fremtiden.
 


Hvorfor en SMART LADER?


Bilde


Det frarådes å lade elbiler på vanlig stikkontakt. Dette skyldes at en vanlig stikkontakt ikke er laget for denne typen høy belastning over tid. Lading over tid på stikkontakt kan føre til varmgang og smelteskader som resulterer i høy risiko for brann. Ladesystemet i elbiler vil også maskere en vanlig jordfeilbryter under jordfeil som dermed kan føre til livsfarlige situasjoner. Disse risikoelementene frafaller helt ved bruk av en godkjent ladestasjon.

Ladestasjonen vi tilbyr er utviklet i henhold til gjeldene relger og standarder i Norge. Den har detektor for overspenning, innebygget elektronisk jordfeilvern type B, temperatursensor, IP54, integrerte sikringer, spesialdesignet Type 2 kontakt. I tillegg vil laderen restartes automatisk ved strømbrudd. Alt dette er gjort for at du skal få en så sikker ladig som mulig uten beskymringer.
 

Image

 

Ved å installere en SMART LADER fra Bodø Energi Kraftsalg vil bilen, avhengig av tilgjengelig kapasitet, kunne lade opp til 9 ganger raskere enn en vanlig stikkontakt.
 

Image

 

Vår SMART LADER er utviklet og produsert i Norge av Zaptec som har sterkt fokus på høy kvalitet og produkter tilpasset for norske forhold. Dette er en ladestasjon som ikke bare er av topp kvalitet i dag, men som er klar for fremtiden og vil dermed vare i mange år fremover. Dette gjelder spesielt muligheten til å begrense høye kostnader ved innføring av effektbasert nettleietariff. Laderen gir mulighet for å tilpasse lading til når strømmen er billigst, forutsatt innføring av effektmåling på timesnivå.

Ladestasjonen støtter lading av alle typer el-biler uavhengig av biltype, så lenge dette blir gjort med en ladekabel Type 2 kontakt.

Dersom ladestasjonen monteres ute, har du mulighet til å låse ladepunktet for andre enn godkjente brukere. Det kan også tas betaling for lading gjort av andre brukere hvis dette er ønskelig.

Ved å kjøpe en SMART LADER får du se nøyaktig strømforbruk for ladingen. Du får tilgang til øyeblikkelig, akkumulert, grafisk og statistisk ladedata.

Du kan i fremtiden sette opp SMS- eller app-varsling dersom ladingen stopper uforutsett eller når bilen er ferdigladet.

Ladestasjonen oppdateres helt automatisk med ny software for ny funksjonalitet og bil-kompatibilitet.

Image

 

Kjøper du deg en ekstra el-bil i fremtiden får du mulighet for lastbelasting mellom to ladere.

Skifter du el-bil i fremtiden, vil du kunne bruke laderen uten å måtte skifte ladeapparat.

Du får også mulighet for å oppgradere til hurtigere lading uten å måtte skifte ladere. Da trenger du kun ny ladekabel tilpasset din bilmodell.

Image

Installasjonsmessig vil det ikke være behov for jordfeilvern type B i sikringsskapet siden dette allerede er integrert i laderen. Dette kan være veldig gunstig for deg som bor i enebolig hvor sikringsskapet ofte er ganske fullt fra før. Dersom du skulle trenge en ekstra lader for bil nummer to i fremtiden, vil dette komme enda bedre frem når du da heller ikke trenger en ekstra sikring for denne. Du kan enkelt seriekoble en ny ladestasjon med SMART LADEN som allerede er installert. På denne måten vil installasjon av ny ladestasjon være veldig enkelt og rimelig.

Laderen er tilpasset fremtidig mulighet for lastbalansering mot resten av huset slik at ikke hovedsikringen går.

Skulle en feil oppstå er det enkelt å skifte ut lederen uten å tilkalle en elektriker.

Image